Over ons

Historie

De kennis en het vakmanschap van Wakker zijn het resultaat van tientallen jaren ervaring. Dirk Wakker richtte het bedrijf in 1933 op. Hij maakte vooral zeilen voor maritieme toepassingen. Door de jaren heen nam het aantal zeilschepen voor beroepsmatig gebruik snel af en ging Wakker zich richten op andere logistieke toepassingen. Zijn zes zonen kwamen allemaal in het bedrijf werken en deelden de liefde voor het ambacht van zeilmaker.

De derde generatie

Inmiddels staan Martin en Reinier aan het roer, de derde generatie in het familiebedrijf. Ook zij zijn opgegroeid tussen het zeildoek en groot geworden in het vak. Als ervaren zeilmakers veranderen zij rollen zeildoek in kant en klare oplossingen, precies op maat, omgezoomd, versterkt waar nodig en voorzien van hoekverstevigingen, zeilringen, runners en/of spangespen en -elastieken. De afmetingen en de pasvorm kloppen altijd exact en door onze aandacht voor kwaliteit bent u verzekerd van gebruiksgemak en een lange levensduur.

Wij maken oplossingen van zeildoek voor de transportsector, de tuinbouw, de industrie, de recreatie en voor vele opdrachtgevers in andere branches. Om het u gemakkelijk te maken bieden we daarnaast een breed assortiment aan van aanverwante producten, zoals staalkabels, touwwerk, kettingwerk, sjorbanden en hijsmiddelen. En al richt Wakker zich nu op meer branches dan de oprichter ooit deed, en al heeft het handwerk grotendeels plaatsgemaakt voor moderne technieken, de liefde voor het vak is gebleven. Dat is het geheim van Wakker, zeilmakers sinds 1933.